• 0342 3601200/3464

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (LİSANS)

BAHAR YARIYILI

1.SINIF

GMS 102 Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GMS 104 Organik Sebze Yetiştirme

GMS 108 Türk Mutfak Kültürü

GMS 110 Sanat Tarihi-II

GMS 112 Matematik

GMS 100 Genel ve Mesleki Etik

GMS 106 Yemek Pişirme Teknikleri

2.SINIF

GMS 202 Mutfak Uyguamalrı-II

GMS 204 Soğuk Yiyeceklerin Hazırlanması

GMS 206 Gıda Teknolojisi

GMS 208 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi

GMS 210 İnsan Kaynakları Yönetimi

GMS 212  Mesleki İngilizce-II

GMS 214 Fransızcaya Giriş

3.SINIF

GMS 302 Mutfak Uygulamaları-IV

GMS 304 Servis Sistemleri

GMS 306 Avrupa Mutfağı

GMS 308 Yöresel Mutfaklar

GMS 310 Kalite Yönetimi ve Katkı Maddeler

GMS 312 Eko Gastronomi

GMS 322 Moleküler Gastronomiye Giriş

GMS 326 Baharatlar ve Sostlar

 

4.SINIF

GMS 402 İleri Pastacılık Teknikleri

GMS 404 Modern Mutfak

GMS 406 Gıda Mevzuatı ve Kanunları

GMS 424 Gaziantep Mutfağı

GMS 426 Sanat,Kültür ve Mutfak

 

GÜZ YARIYILI

1.SINIF

GMS 101 Beslenmenin Temel İlkeleri 

GMS 103 Genel Mutfak Bilgisi

GMS 105 Temel Sanat Eğitimi

GMS107 Uygarlık Tarihi

GMS 109 Sanat Tarihi I

GMS 111 Pazarlamaya Giriş

GMS 113 Mutfakta İş Güvenliği ve İlk Yardım

TURK 101 Turk Dili-I

YDBİ 101 İngilizce-I

TDP 101 Toplumsal Duyarlılık Projesi-I

GOS 112 Temel Spor Uygulamaları

2.SINIF

GMS 201 Mutfak Uygulama-I

GMS 203 Tatlı ve Hamur İşleri 

GMS 205 Gıda Kimyası

GMS 207 Gastronomi Turizmi

GMS 209 Ürün İşleme Teknikleri

AİİT 201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I

GMS 211 Mesleki İngilizce-I 

3.SINIF

GMS 301 Mutfak Uygulama-III

GMS 303 Tabak Dizaynı ve Süsleme Sanatı

GMS 305 Türk Mutfağı

GMS 307 Menü Planlama ve Maliyet Analizi

GMS 309 İş Hukuku

GMS 311 Girirşimcilik

GMS 321 Restoran Yerleşimi ve Düzeni

GMS 323 Şarap Bilimi

GMS 325 Restoranlarda Ambalajlama ve Depolama

4.SINIF

GMS 401 Dünya Mutfağı ve Eğilimleri

GMS 403 İçecekler ve Özellikleri

GMS 405 Özel Beslenme Yöntemleri

GMS 407 Bitirme Projesi-I

GMS 409 Ziyaret Organizasyonu ve Yönetimi

GMS 411 Araştırma Teknikleri

GMS 421 Ekmek ve Pasta Yapımı

GMS 423 Gıda Formülasyonları ve Duyusal Analiz

GMS 425 Vejeteryan Mutfak